Kayıtlar

Aralık, 2017 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Hafızlık İle İlgili Şiirler

Gelmişler bir araya hafızlar topluluğu Kur’anın şifasıyla buldular mutluluğu. Oku hafız kardeşim âyât-ı beyyinâtı Kur’ânın sadasıyla inletin semâvâtı. Onlar ki yeryüzünün canlı bir  K ur’ânıdır Kur’ânı ilk okuyan nebiler sultanıdır. Ya Rab bizi ayırma kitabı  K ur’anındanı Bir zerre ihsan eyle  K urân ‘ ın ahlakından. Kur’ansız yaşayanlar gaflette hüsrandadır Kur’anla yaşayanlar rahmet-i rahmandadır. Dört kitabın manası la ilahe illallah Kur’an tasdik ediyor Muhammed Rasulallah. Yıllardır okunmakta sayısız hatmi şerif Mevlam halis kulları nasıl ediyor tarif ? İnsan ki insan olur mevlayı tanıdıkça Sıddıykı ekber olur  K ur’an ‘ la yaşadıkça. Durma oku  K ur’an ‘ ı ta ki mahşere kadar Açılır bütün yollar cennet-i âlâya kadar. Hafızlar zümresine salât-u selamlar olsun Mevlanın rahmeti ile makamları cennet olsun.

Kaç Yaşında Hafız Olunur?

Hafız olmanın yaşı yoktur. İstediğiniz dilediğiniz yaşta Kuran’ı Kerim’i okumaya ve ezberlemeye başlayabilirsiniz. Dilerseniz 30, dilerseniz 50 yaşında olun hafız olabilirsiniz.

Hafızlığın Avantajları Nelerdir?

Hafız olmanın en büyük avantajı Allah'ın kelamını ezberlemiş olmaktır. Bu herkese nasip olmayan bir şeydir. Elbette kur'an'ın değerini bilecek, sürekli okuyacak ve gereği gibi de yaşamaya çalışmalıdır. Yoksa haşa kuru kuruya ezberlemiş olmak ama amel etmemek büyük bir sorumluluk olur. Hafız olmak, hem dünyada hemde ahirette bir şereftir. Kişi ezberlediği ayetler sayısınca cennet mertebelerini çıkar. 

Kurra Hafız Ne Demektir?

KURRA', Çok Kur’an okuyan anlamına gelen ve farklı bağlamlarda kullanılan bir terimdir. Kırâat İlmi, "Kur'ân-ı Kerîm'in kelimelerinin okunuş şekillerini, râvîlerine isnâd ederek bildiren bir ilimdir" (İbnü'l-Cezîrî, Muncidu'l-Mukrîîn, 3). Kıraar ilmini bilenlere yani Kuranı 10 türlü okuyabilenlere KURRA denir. Kurra kelimesi kıraattandır. Kıraat, okumak ve tilavet manasınadır. Okuyana Kâri' denir, cem'i Kurra'dır. Kurra, Kur'an'ı ezberleyen hafızlar ve onu başkalarına öğretmekle tanınmış kimselerdir. Bir de "Karrâ" kelimesi vardır ki, tecvit ve tertil üzere güzel okuyan kimseye denir: Tilâvet ve tertil, kıraat manasınadır. Kur'an hakkında hepsi kullanılır.  

Hafızlar Neden Sallanırlar?

Hafızlıkta ders çalışırken ve verirken öne-arkaya, sağa-sola sallanmak bazılarına, hatta çoğunluğa göre olmazsa olmazlardan. Hafız Hocamızdan, beyinde bir sıvı olup, sallanırken veya ayakta, hareket halindeyken ezberi kolaylaştırdığına dair bilimsel bir açıklama da duymuştum. İhtimal, hafızlığa başlayan acemilerden, etrafındaki olgun hafız ablalarına veya abilerine bakıp da sallandıklarını görünce, e adet buymuş madem, acemi olduğumu anlamasınlar vs. tarzında sallanmaya başlayanlar da olmuştur.Bu da sürü psikolojisi adı altında bilimsel olmayan açıklaması. Yalnız sallananlar bazen o kadar komik bir görüntü arzederler ki okumayı bırakıp onların haline gülmeden edemezsiniz.

Hafızlığın Olumlu Ve Olumsuz Yönleri Nelerdir?

Resim
Hafızlığın Olumlu Yönleri Rabbimizin kelamını ezberlemek. Allah yolunda olmak. Vaktimizi boş geçirmemek. Peygamberimizin sünnetini ihya edebilmek. Ahiret adına amel işlemek. Yürüyen Kur'an olmak. Kur'an ile birlikte  sünnete tabii olmak. Zihnimizin açılması. Rabbimiz'le konuşmak. Hafızlığın Olumsuz Yönleri Aslında hafızlığın olumsuz yönleri yoktur ama geriye bıraktığı bazı sorumlulukları vardır. Hafızlığın Sorumlulukları Ezberlenen Kur'an ayetlerini muhafaza etmek. Ezberlenen Kur'an ayetlerini hayatına geçirebilmek. Bu yolda karşılaştığı zorluklara karşı sabredebilmek ve nefisle mücadele edebilmek.

Hafızlık Yapma Teknikleri Nedir?

Resim
Ezber yapmada üç temel yol vardır: 1. Ezber Öncesi Hazırlık: a) Okuyucu ilk olarak Kur-an’ı Kerim kursuna katılır. b) Bu kurstan sonra tecvitli ve seri okuma alışkanlığı kazanıncaya kadar dersler devam eder. c) Ezberlenecek sure veya ayetler çok tekrar edilmeli. d) Ezber yapılacak ortam gürültüsüz ve dikkat dağıtmayacak durumda olmalı. e) Ezber yapan yorgun üzüntülü uykusuz olmamalı. f) Ezber yapacak kişi günahlara giden yollardan uzak durmalı. I) Ezber yapacak kişinin sürekli takip edilmesi ve cesaret verilmesi gerekir. k) Ezber yapılacak kaynak okumak için müsait olmalı. 2. Ezber Anında Yapılması Gerekenler a) Ezber yapılacak yer bolca tekrar edilmeli. b) Ezber uyumadan önce tekrar edilir ve yatılır. c) Sabah kalkınca ilk olarak bu ezber tekrar edilir. d) Ezber yaparken ısrarla tekrar edilmeli eğer yorgunluk hissedilirse belli bir süre ara verilir dinlendikten sonra devam edilir. e) Ezber yapılacak yerler muhatabın kapasitesine göre belirlenmeli. f) Ezber iyice pekiştirilip daha s...

Hafızlık ile ilgili sözler

Resim
Gözyaşı dökülen KURAN'ın sayfalarında Uykusuz gecelerin GÖZ nuru vardır TALEBE'nin çektiği her ızdırapta HAFIZ olmanın gruru vardır..

Hafızlığın Terimleri Nelerdir?

Resim
Yüzüne: Kuran’ı Kerimi sayfaya bakarak okumak Kalet: Hata, yanlış Ham (bazı kız kurslarında çiğ ): Yeni yapılan sayfa Has (bazı kız kurslarında pişmiş ) : Önceden yapılmış, tekrar edilen sayfa Haslama: Tekrar etme Dönüş: Otuz cüzün geçilerek başa dönülmesi Kuvvetli: İyi çalışılmış ve yapılmış ders ya da sayfa Zayıf: İyi çalışılmamış ve yapılmamış ders ya da sayfa Sayfa Açma: (Bazı kurslarda) karışık sorma

Neden hafız olunur?

Resim
Mahşerde sahibine anne babasına ve bir rivayete göre de yakınlarından sevdiklerinden 70 kişiye şefaat edeceği bildirilmiştir.onun içindir ki Hafız olmak değil Hafız ölmek gerek demişler büyükler. Ama maalesef günümüzde hafızlık müesseselerinin çoğu faaliyet gösterememektedir.

Hafızlığın Önemi Nedir?

Resim
ALLAH ile konuşabilmektir. Farz-ı kifaye'yi yerine getirebilmektir. Cennete girebilmektir. Sevdiği insanlara şefaatçi olabilmesidir. Ezberlediği ayetlerle haşr olmasıdır.

Hafız Ve Hafizelik Nedir?

Resim
KUR'AN-I KERİMİN TAMAMINI EZBERLEYEN ERKEĞE HAFIZ ,KADINA İSE HAFİZE DENİR. ELİNDEN,DİLİNDEN,KALBİNDEN EMİN OLMAKTIR HAFIZLIK...